Da e det sånn at det norske fenomenet "Grandiosa" åsså finnes her i Sverige. Dem har dessverre ikke den originale grandiosaen som vi alle kjenne så godt. Den som redde matinntaket dagen derpå, etter en tung dag i bøkern, de gangan man har dårlig tid og sleng pizzaen inn mens man dusje og spis den mens man pusse tennern og sett på do.
Av en eller anna merkelig grunn kan det være sånn at Stabburet har valgt å kun selge den originale i Norge, sånn at dem som tenke å fløtte utenlands må tenke sæ to gang om, og egentlig vurdere opp og ned i mente om dem e villig t å gi slepp på en sånn nasjonalskatt.
Her i Sverige har dem mange andre typa Grandiosa som vi da ikke har i Norge ("her ska vi IKKE ha samme pizzaen i to land", sitat markedssjef i Stabburet).
Æ vil her ta førr mæ alle typa Grandiosa som finnes her, og æ vil kun gi dem scor ætter korsjn dem smake og metthetsfølelse. Prisan kan variere litt fra butikk t butikk, så førr å få mest ut av testen bli æ å kjøpe alle pizzaan på City Gross på Ingelsta (as if anyone cares). Alle pizzaan vil bli stekt på ei rest uten steikepapir under, det her førr å kartlegge kor masse fyll som dett av under steiking. (Enkelte kritikera vil sei at det har kan æ også måle med å ha papir under, men steikepapir e dyrt(!), så det bli uten).
Skalaen som pizzaen vil bedømmes på bli den berømte Richters skalaen. Der jo lavar score, jo mindre fornøyd e æ med pizzaen. Som såklart alle veit, så e den skalaen logaritmisk, og det vil også bli tatt hensyn til i den her poengutregninga.
Dagens test:

Idag står Grandiosa Pan Pizza Classic på tapeten førr testing.
Pris: 29,90 SEK
Vekt: 660 gram (har ikke kontrollertveid den, æ stole blindt på det som står på pakken)
Pris per gram: 0,045kr/g
Ved første øyekast e den veldig like den originale grandisen. Fyllet e farlig likt. Men så e det også sånn at med den latterlig tjukke bunnen, så ligne den sinnsykt på Big One sin Pan Pizza. Den har æ ingen forkjærlighet førr.
Pizzaen va lett å få ut av pakken, den gikk greit å få på resta uten å grise ost/skinka over heile kjøkkenet. Æ delte den i to på ekte japansk vis, ved å legge halve pizzaen innpå benken og andre halvdelen uttaførr, førr så å klaske til ned med utsia av ei strak hand (ingen roping). Dettan gjør æ førr at æ klare ikke å spise en heil så "stor" pizza. På pakken står det at den ska steikes i 16-20 minutter. Det her leste æ ikke før æ satt den på, så æ satt nedtellingstia på 10 minutt på telefon min og satt mæ ned foran datan. Når den ringte satt æ et par minutt tell, så satt æ på en klesvask før æ tok ut pizzaen. Den sto vel i kanskje 14-15 minutt. Delte den opp med min trofaste pizzaskjærer, og maten så sånn her ut etter at ei tugga va tatt av eine støkket:

Pizzaen smake ikke i det heile tatt som den originale grandisen, den smake nesten kliss likt Big One sin møkkapizza, einaste forskjellen e at det e litt mindre ost på den her.
Bunnen e altfør tjukk førr min smak. Alt førr masse tomatsaus og det mangla paprika, det einaste som kunne redda heilheitsinntrykket av den her pizzaen.
Æ spiste opp alt, men deigen bli bære værre og verre jo lenger støkket bli ligganes før det bli spist. Det siste støkket va ikke så kult å ete, men det gikk ned uten større problem, men også uten smil om munnen.
Det positive va at æ blei mett. Kanskje ikke alle næringsbehov blei dekka, men det får æ ta en anna dag.
Heilheitsinntrykket æ sett igjen med etter å ha spist en halv sånn her pizza e at det ska bli tungte å spise den andre halvdelen, så den bli nok spart tell en dag smaksløkan mine e sabotert etter altførr mange øl/whisky på byen, eller en dag det rett og slett ikke finnes anna mat å ete.
Som dokk vil se i seinar testa, e det her den største Grandiosan på markedet her, så den gir mest pizza førr pengan, men det som tiliar nevnt ikke verdt det.
Poeng: 3,2
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar